Ingredienten.nl biedt kookliefhebbers nieuw zoekinstrument

6 oktober 2009

Ingredienten.nl biedt kookliefhebbers nieuw zoekinstrument

Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten: vanaf vandaag is dit alles te vinden op de nieuwe website ingredienten.nl

Uniek aan deze nieuwe website is de invalshoek: waar andere website zich richten op het vinden van recepten, richt Ingredienten.nl zich primair op ingrediënten en het combineren van ingrediënten die goed bij elkaar passen. Met Ingredienten.nl kunnen kookliefhebbers onder andere eenvoudig meerdere menugangen met bij elkaar passende gerechten vinden.

Op Ingredienten.nl kunnen bezoekers recepten vinden door zelf een lijst te maken met gewenste ingrediënten. Omdat alle ingrediënten aan elkaar gekoppeld zijn, krijgt de gebruiker meteen te zien welke andere ingrediënten goed bij het eerste ingrediënt passen. Gewenste ingrediënten kunnen met één klik worden toegevoegd aan een lijst en vervolgens wordt het overzicht van recepten meteen aangepast op basis van deze ingrediëntenlijst.

Verder zijn recepten waarin het basisingrediënt verwerkt is gesorteerd op menugang en er verschijnt een kader met informatie over het ingrediënt, aangevuld met een overzicht van de voedingsstoffen die het ingrediënt bevat.

Voorbeeld - Wie kiest voor maïs, ziet meteen dat dit ingrediënt goed past bij onder andere kaas, tomaat, kip en paprika. Er verschijnen 204 recepten met maïs als ingrediënt waarvan 135 hoofdgerechten. In één oogopslag is zichtbaar dat maïs per 100 gr. 114 calorieën bevat. Als vervolgens het ingrediënt paprika aan de lijst wordt toegevoegd, krijgt de bezoeker een overzicht van 27 recepten met maïs en paprika.

Hoe werkt de website?

Op basis van een database met meer dan tienduizend geanalyseerde recepten worden ingrediënten die goed bij elkaar passen gefilterd en weergegeven. De website geeft eerst de meest voorkomende combinaties weer, maar daaronder worden ook minder gebruikte combinaties getoond. Ingrediënten.nl wordt bovendien voortdurend geüpdate en aangevuld met nieuwe recepten en ingrediënten.

Website: ingredienten